Printable Version | Subscribe | Add to Favourites
New Topic New Poll New Reply
Author: Subject: OT Ryobi petrol multi tool.
roadrunner

posted on 4/1/20 at 04:03 PM Reply With Quote
OT Ryobi petrol multi tool.

I got this Ryobi multi tool last year and up to now it's been great.
Now I want to really use it, it's started playing up.
It starts a treat and ticks over fine but as soon as I open up the throttle it starts to dye.
I've had the plug out and cleaned it, also stripped down the carb and blasted it with carb cleaner .
There are no adjustments on the carb except for the idle.
But the bloody thing still won't run.
Anyone any ideas.
Thanks in advance

Brad.

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Barksavon

posted on 5/1/20 at 02:04 PM Reply With Quote
Has it got an air filter fitted to it, if so try taking it out and running /revving it without it, I've got a petrol strimmer with a foam type filter which gets gummed up and causes the symptoms you describe
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
roadrunner

posted on 5/1/20 at 03:40 PM Reply With Quote
Already tried that.
I've got 2 things to try out. The high speed needle has no slot for adjustment but can apparently be turned.
The other is to remove the spark arrestor.

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Barksavon

posted on 5/1/20 at 04:14 PM Reply With Quote
Also find with mine (Titan from screwfix) if I leave it to run for a few minutes on tickover the hesitancy when I rev it isn't too bad
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
roadrunner

posted on 5/1/20 at 04:56 PM Reply With Quote
I'll try it.

Thanks

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
peter030371

posted on 6/1/20 at 08:47 AM Reply With Quote
Maybe a daft question but are you using fresh (from the petrol station) fuel? When cold this can make a huge difference.
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
roadrunner

posted on 6/1/20 at 09:01 AM Reply With Quote
Yes.
View User's Profile View All Posts By User U2U Member

New Topic New Poll New Reply


go to top






Website design and SEO by Studio Montage

All content 2001-16 LocostBuilders. Reproduction prohibited
Opinions expressed in public posts are those of the author and do not necessarily represent
the views of other users or any member of the LocostBuilders team.
Running XMB 1.8 Partagium [ 2002 XMB Group] on Apache under CentOS Linux
Founded, built and operated by ChrisW.