Printable Version | Subscribe | Add to Favourites
New Topic New Poll New Reply
Author: Subject: Weber 45's 5 progression holes - zetec
sooty

posted on 11/5/18 at 10:38 PM Reply With Quote
Weber 45's 5 progression holes - zetec

Has anyone any dimensions and sizes of the 5 progression holes needed for 2.0 Zetecs on twin 45 dcoe's.

Mine are 3 hole and despite dyno tuning, its not perfect.

Thanks





Sylva Striker
2.0ltr Silvertop Zetec on 45 Webers with Megajolt V3

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
prawnabie

posted on 12/5/18 at 08:04 AM Reply With Quote
I've never seem them in the same place on two castings, even 2 on the same engine. when I had mine done they marked the position of the butterfly when the holdback was occurring, stripped the casting and drilled the holes accordingly.

[Edited on 12/5/18 by prawnabie]

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
perksy

posted on 12/5/18 at 03:10 PM Reply With Quote
Iirc Webcon had a jig for doing these, but I can't remember what they charged
Might also be worth trying Northampton Motorsport

It does make a difference though and the 5 hole version drives nicer than the standard 3 hole version
Some folks have tried 'masking' the issue with bigger idle jets

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
BlueIan

posted on 21/5/18 at 12:48 PM Reply With Quote
Hi,

I have twin 45's on a 1.8 Zetec, had same issue, managed to blag a drawing from Webcon for the 4th/5th progression hols location and sizes, I am on DCOE152's. Cannot sort out this sites photo uploads, but if you let me know an email address ill send the sheet to you. I spoke to Webcon last year and they don't drill them anymore, just offer a discount on a new set !!!

Thanks Ian

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
GNumber

posted on 11/7/18 at 01:43 PM Reply With Quote
1.8 Zetec on 45's

I too am struggling with 45's having been advised that the 1.8L should be on 40's not 45's? Not the best help from Webcon when its been on 45's since built in 2000 and other seem to get them running well. My issue is backfires when trying to start more than the actual fast running but I do only have 3 prog holes not 5. Mines been set up wrong according to another expert???
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
ttalps2000

posted on 12/7/18 at 06:58 AM Reply With Quote
sounds like its running weak!

I run 40's on my 1800 zetec, but i do run the cold start choke system. Starts every time without fail and no popping back. After about 2 mins of driving the choke is taken off and is fine as it has some temp in it.

View User's Profile View All Posts By User U2U Member

New Topic New Poll New Reply


go to top






Website design and SEO by Studio Montage

All content 2001-16 LocostBuilders. Reproduction prohibited
Opinions expressed in public posts are those of the author and do not necessarily represent
the views of other users or any member of the LocostBuilders team.
Running XMB 1.8 Partagium [ 2002 XMB Group] on Apache under CentOS Linux
Founded, built and operated by ChrisW.