Printable Version | Subscribe | Add to Favourites
New Topic New Poll New Reply
Author: Subject: Vibration when take off
timbo7

posted on 15/2/21 at 09:53 PM Reply With Quote
Vibration when take off

Westfield Hayabusa Gen 1. No reverse system - straight through prop.

When take off from junction getting a worsening vibration/rumble - at low speeds. No vibration when driving normally or accelerating. This only happens from a standing start. It is fairly noticeable now, but strangely only evident when accelerating from a junction/stand still.

Any ideas guys? Anyone came across this or similar before?





WESTFIELD HAYABUSA 1400 - SOLD

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
gremlin1234

posted on 15/2/21 at 11:38 PM Reply With Quote
on a standard engine setup the first thing would be to
check engine/gearbox mounts

but on a bec... it might be all solid mounts - still check them and the diff mounts too

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Mr Whippy

posted on 16/2/21 at 07:53 AM Reply With Quote
Could be an unevenly worn clutch, I had this on the Fiesta. I replaced all the engine mounts but really it just needed a new clutch.
View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member   Mr+Whippy 's Aim
pmc_3

posted on 16/2/21 at 09:35 AM Reply With Quote
Check the propshaft bolts, from what I've read in the past they have a habit of working lose at the engine prop adapter.
View User's Profile View All Posts By User U2U Member This User Has MSN Messenger
adithorp

posted on 16/2/21 at 10:27 AM Reply With Quote
quote:
Originally posted by pmc_3
Check the propshaft bolts, from what I've read in the past they have a habit of working lose at the engine prop adapter.


And the prop adapter nut/bolt.





"A witty saying proves nothing" Voltaire

http://jpsc.org.uk/forum/

View User's Profile View All Posts By User U2U Member

New Topic New Poll New Reply


go to top






Website design and SEO by Studio Montage

All content 2001-16 LocostBuilders. Reproduction prohibited
Opinions expressed in public posts are those of the author and do not necessarily represent
the views of other users or any member of the LocostBuilders team.
Running XMB 1.8 Partagium [ 2002 XMB Group] on Apache under CentOS Linux
Founded, built and operated by ChrisW.