Printable Version | Subscribe | Add to Favourites
New Topic New Poll New Reply
Author: Subject: help no sound on my computer
jacko

posted on 9/11/17 at 09:09 PM Reply With Quote
help no sound on my computer

Hi all
the sound has stopped working
we have a videologic sound box running the speakers and its stopped working can i just plug the speakers into the tower ?
as you will guess i know nothing about computers
jacko

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
jossey

posted on 9/11/17 at 09:40 PM Reply With Quote
Check your speakers work OK first by pluggin your phone in.

Check you PC isn't muted goto bottom. Right of screen and see the speaker and check if it's on or muted.

Play something on your PC and then right click on the speaker at the bottom right and see if you see the green bar move up and down with sound.

That's a good starting place.

Good luck





Thanks



David Johnson

Building my tiger avon slowly but surely.

View User's Profile E-Mail User Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member This User Has MSN Messenger
gremlin1234

posted on 9/11/17 at 09:52 PM Reply With Quote
presuming its a windows 10 or similar pc,
turn it off and on again. (proper powered off, not just restart.)
else, usually there is a speaker 'icon' on the task bar, which you can 'click' and it shows volume, but also at the top shows where the sound is routed to. change this to the device it should be, not muted, and at 80%vol.

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
nick205

posted on 10/11/17 at 08:49 AM Reply With Quote
quote:
Originally posted by jossey
Check your speakers work OK first by pluggin your phone in.

Check you PC isn't muted goto bottom. Right of screen and see the speaker and check if it's on or muted.

Play something on your PC and then right click on the speaker at the bottom right and see if you see the green bar move up and down with sound.

That's a good starting place.

Good luck



Sounds like the place to start - making sure you're PC's sound isn't muted.

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
jacko

posted on 10/11/17 at 04:57 PM Reply With Quote
looks like the videologik sound box has packed in no power light is on and when i striped it it smells burnt inside
O bugger any ideas welcome

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
BenB

posted on 10/11/17 at 05:37 PM Reply With Quote
Worth having a proper look to see what's gone. Might just be some burst capacitors or a single item which has failed...
View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member
jacko

posted on 10/11/17 at 06:17 PM Reply With Quote
Yes it looks like i will have to have it looked at
Im not into electrics but the brother in law is

View User's Profile View All Posts By User U2U Member

New Topic New Poll New Reply


go to top






Website design and SEO by Studio Montage

All content 2001-16 LocostBuilders. Reproduction prohibited
Opinions expressed in public posts are those of the author and do not necessarily represent
the views of other users or any member of the LocostBuilders team.
Running XMB 1.8 Partagium [ 2002 XMB Group] on Apache under CentOS Linux
Founded, built and operated by ChrisW.